Djelatnost Kompanije

Firma Qvantum Energi je inženjerska firma osnovana 2015 god. U Sarajevu, specijalizirana je za primjenu obnovljivih izvora energije i naprednih tehnologija u tehnici grijanja i hlađenja. Firma Qvantum Energi je ogranak firme VS VENT SYD iz Švedske.

Kompanija Qvantum Energi je od 2021. godine premještena sa sjedištem u Doboj Istoku, Klokotnica bb. Bavimo se prefabriciranjem proizvoda za vodu i grijanje.

Ormari za vodu, ormari za grijanje, kasete (ugradbeni vodokotlići), odvodi sa nosačima i razvodne cijevi su naša specijalnost!

Bazirani smo isključivo na zgrade novogradnje, rekonstrukcije svih javnih ustanova kao što su bolnice, škole, domovi, hoteli, itd.

Bavimo se projektovanjem i računanjem poslova koji se odnose na vodu i grijanje. Nudimo vam besplatno računanje naših proizvoda za vaš cjelokupan projekat. Potrebno je da dostavite arhitektonske crteže našim inžinjerima.

Posebno se bavimo sljedećim sistemima:

  • Sunčeva energija – primjena sunčevih kolektora u pripremi sanitarne vode, podršci grijanju i sl.
  • Energija okoliša u sistemima s toplotnim pumpama – korištenje energije zemlje, vode i zraka
  • Akumuliranje Tople vode : korištenje velikih spremnika za grijanje i hlađenju od 1m³ do ??? granica je fantazija. Naš rekord je za sad na 700 m³.

Ostale sisteme s obnovljivim izvorima energije također obrađujemo s našim partnerima.

 

qvantum-energi-sarajevo

Naši inženjeri s dugogodišnjem iskustvom pripremit će za vas kompletno rješenje od ideje do realizacije. Sistemi optimalno prilagođeni vašim potrebama rezultiraju znatnim uštedama osnovnog pogonskog energenta (ulje, plin, el. energija) i minimalnim vremenskim rokom povrata ulaganja.

Naše usluge:

  • izrada tehničkih rješenja s maksimalnim iskorištenjem obnovljivih izvora energije u vašem novom ili postojecem sistemu.
  • prodaja opreme (toplotne pumpe,solarni kolektori i spremnici Tople i Hladne vode.
  • Nadzor ugradnje
  • Puštanje opreme u pogon
  • Održavanje i servis

 

Želite da znate više o nama i našim uslugama možete nas slobodno kontaktirati putem našeg kontakt formulara ili putem telefona +387 62 103 204  Pogledajte naše reference!